søndag 2. januar 2011

Et kjoleeventyr

16. desember var det duket for en årlig tradisjon nemlig Nøtteknekkeren. Forestillingen er helt fantastisk og den får en til å drømme om å være en sped og fjærlett prima ballerina som spinner rundt i fantastiske kostymer.Om det var ballerinadrømmen eller shoppingabstinensene som gjorde at Kristine og jeg gikk innom Agape på vei hjem er uvisst, men det gjorde vi og vi endte opp med hver vår fantastiske kjole på enda mer fantastisk vis. Agape hadde nattåpent akkurat denne dagen og grunnen til at vi visste om det var at Kristine hadde fått en melding av en som gjerne ville vi skulle komme dit.

Jeg prøvde en kjole som var veldig lik den Klara i nøtteknekkeren har på, men den var ca 4 størrelser for liten så det ble en vemodig affære. Slukøret vandret jeg rundt i butikken, mens Kristine prøvde kjoler. Det hang en kjole utenfor prøverommet som jeg tenkte ville være prefekt til maskeradeballet jeg skal på på nyåret, men den kostet 10000 kr og DET er altfor dyrt for min lommebok. Kristine fortsatte å prøve kjoler og det var spesielt en som var veldig fin, men som måtte sys inn litt for at den skulle passe perfekt. Hun fant ut at hun ikke ville bruke penger på den ettersom den ikke passet ordentlig og vi bega oss ut av prøverommet akkurat i det det skulle være konkurranser.

Ingen av oss vant i loddtrekningen av gavekort på skjønnhetsprodukter fra Linda Johansen, men plutselig stod Kathrine Sørland der med kjolen jeg hadde beundret tidligere. På klingende stavangersk fortalte Kathrine at kjolen egentlig er en brudekjole og at den er håndsydd. Hun nevnte prisen også...og så spurte hun hva vi ville betale for den! Jeg stod bak et klesstativ og kikket forsiktig frem mens jeg veldig lavt sa 2000 kr. Kathrine hørte det nok, men syntes ikke jeg sa det høyt nok så hun spurte meg en gang til og jeg måtte si høyt og tydelig at jeg ville betale 2000 kr for den fantastiske håndsydde kjolen. Skrekken bredte seg over Sørlands ansikt før hun smilte sitt bredeste smil og sa, vær så god, da får du den for 2000 kr. Jeg rødmet dypt og tok i mot herligheten.

Jeg stod der som i en tåke da jeg hørte konferansieren si at den som var førstemann til å ta på seg en kjole som passet og løpe tilbake og kysse han på kinnet skulle få kjolen. Den rosa drømmen hadde snøring i ryggen så den kunne jeg bare glemme å få på. Kristine derimot...jeg har aldri sett noen skifte så fort i hele mitt liv så det at hun vant sin kjole var helt fortjent.

Jeg hentet kjolen hos Agape 30 desember, da hadde de fantastisk hyggelige menneskene som jobber der renset kjolen slik at den var ren og prefekt. Det er nok ikke hver dag noen kjøper en kjole med 80% avslag på prisen så de fantastiske menneskene kjente meg igjen og gjorde det hele enda hyggeligere. Tusen takk!

Jeg tok den enorme kjoleposen med meg og startet turen opp til Majorstuen sysenter for å se hva vi måtte gjøre med kjolen så den skulle se bra ut på meg. Det hører nemlig med til historien at kjolen er en størrelse mindre enn hva jeg egentlig burde hatt og at den derfor er bittelitt trang. Det som redder meg er at den har snøring i ryggen slik at den er ganske så hyggelig å få på seg likevel. Dersom man ønsker å ha på seg undertøy under den er det imidlertid lurt å ha et tøypanel bak snøringen slik at dette eventuelle undertøyet ikke synes. Ettersom kjolen er litt liten så er også dette panelet litt lite og det var dette vi skulle endre på hos sydamen.

I det jeg skulle ta på meg kjolen kom den selvfølgelig borti litt søle så den nyrensede kjolen ikke så fullt så nyrenset ut lenger, typisk meg. Jeg kan dog berolige alle som ble bekymret (?!?) nå med at flekken gikk bort med en ren klut og litt lunkenkt vann. Det viste seg også at vi ikke trengte å gjøre annet enn å utvide dette panelet med et par usle cm. Kjolen satt som et skudd og jeg trenger ikke sulte meg i en mnd for å få den på, hurra!

Nå gjenstår bare å kjøpe sko og veske, så er jeg klar for maskeradeball!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar